Familiesjov i det sydlige Spanien

 

Der er bedre strande andre steder i Europa. Der er også varmere vejr. Mere cool og hippe byer. Men, der er ingen steder som Costa del Sol i form af den komplette pakke, der tilbydes her, især for familier med børn i alle aldre. En kort flyvetur fra Danmark, en nem transfer fra lufthavnen til di spanske feriebolig og du er midt i det hele: et landskab velsignet med bjerge, lettilgængelige, børnevenlige strande, det smukke vejr –  altsammen forstærket af nogle glimrende og opfindsomme, menneskeskabte attraktioner. Langs hele kysten er der fantastiske, børnevenlige oplevelsesparker, velegnet til både det helt lille barn og til teenageren.

IMG_2808

Vandlande

Fra april til slutningen af oktober, holder Solkystens to vandlande åbent. De er blevet ekstremt populære – og med god grund. De udvikles konstant, så der vil altid være noget nyt at opleve, uanset hvor tit, du besøger dem.  Aqualand Torremolinos  er den største af de to, og kan som et af de største i Europa prale af sine 70.000 m2 med spændende rutschebaner, pools, jacuzzis og forlystelser. Sandsynligvis vil et besøg her falde i usædvanlig god jord hos både familiens yngste og ældste medlemmer af børneflokken. Parque Acuatico Mijas  ligger ved siden af N340 i Fuengirola, og er relativt kompakt. Men det er et godt designet vandland og yderst varieret, og appellerer primært til børn i alderen 6-14 år.

Zoologiske haver, dyreliv og livet i havet

Børn elsker at kigge på dyr, og der er masser af muligheder for dem at gøre dette på Costa del Sol. Fra zoologiske haver til eventyrparker, så gør det dejlige klima  udendørs aktiviteter som dette til en glæde året rundt, selv om den stærke varme i højsommeren efterlader mange af de større dyr lidt sløve fra middag til ud på eftermiddagen, så husk at planlægge dit besøg i overensstemmelse hermed.

Bioparc Fuengirola  er en smule dyr i forhold til, hvad du får for pengene, men der er ingen tvivl om, at den er smart designet for at få mest ud af de temmelig begrænsede dimensioner. Der er både tigre,  leoparder, gorillaer og orangutanger samt en vidunderlig ø, befolket af lemurer. Selwo Aventura  er en stor safari og eventyrpark nær Estepona. Smukke omgivelser, adrenalin-fremkaldende rovfisk og nogle af de helt store dyr fra Afrika’s savanne gør dette til en fantastisk dag for hele familien, som vil blive husket i lang tid. Selwo Marina er lillebror til Aventura, og beskæftiger sig med at fra vandmiljøet. Beliggende i Benalmadena tæt på Fuengirola er dette et imponerende center for livet i havet, komplet med delfin-shows, søløver, pingviner og meget mere. Sea Life Benalmadena har måske det bredeste spektrum af havoplevelser på Costa del Sol, og kan prale med en enorm stillehavsblæksprutte, mange hajer, søheste, skildpadder, rokker og meget mere. Crocodile Park byder på nøjagtigt det, navnet siger: mere end 300 arter af krokodille og krybdyr holder til her, det er en interessant og unik attraktion, der er placeret lige ved siden døren til Aqualand i Torremolinos.

Tivoli World  er den permanent forlystelsespark på Costa del Sol og apellerer til et ungt publikum.

IMG_2806

Strande  

Hvert område på Solkysten har kilometervis af gyldne sandstrande. Alle er de utroligt rene, de er nemme at komme til, de er sikre – og så bakkes de op af de typiske, spanske faciliteter, der gør dette hjørne af verden så stemningsfuldt: strandbarer med kølige drinks, restauranter og caféer med alt lige fra morgenmad til herlige tapas.

En aften i byen på Costa del Sol

Hvis du spiser ude, så husk at justere din tidsplan – de fleste restauranter i Spanien vil ikke engang overveje at åbne før 20:30, og vil se på dig med vantro, hvis du dukker op før kl. 21 og forventer, at der bliver serveret. Den gyldne middelvej er at satse på at spise kl. 22:00, selv midt på ugen. En aften i byen kan være utrolig dyr på nogle af Costa del Sols mere glamourøse feriesteder som Marbella og Puerto Banus. Men hvis du er dygtig, kan du få en både overkommelig og sjov aften næsten overalt. Byer som San Pedro, Mijas og endda Torremolinos har en mere spansk “feeling” i deres natteliv, mens byer som Benalmadena, Fuengirola og Puerto Banus præges af englændere og tyskere.

Søn- og helligdage i Spanien

Kan du huske, hvordan det var at købe ind om søndagen i Danmark for en del år siden? Sådan er det til dels stadigvæk på Solkysten, idet Spanien fortsat er et ret religiøst land, med stærkt begrænsede åbningstider om søndagen. Det samme gælder på spanske helligdage, som der er en del flere af end hos os. Tricket her er at tænke som en spanier og planlægge. Til de uindviede kan disse tilsyneladende tilfældige helligdage komme som en stor overraskelse, så det vil være en god ide at lære sig disse datoer. På denne måde kan du supplere beholdningen af dagligvarer, planlægge en tur og organisere de gøremål, der er nødvendige. Eller du kan gøre som de fleste spaniere og finde en billig strandbar, hvor du kan nyde en øl eller to i selskab med gode venner.

Reklamer
Categories: Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Indlæg navigation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: